Download Flash player

 

BTM T124 Transport en verwerkingsmachine op het pad

BTM T124 Transport en verwerkingsmachine op het pad

     
   
     
 

»

Oogstsystemen

»

BTM T124 Transport en verwerkingsmachine op het pad

»

BTM T127 Verwerkings machine voor in de schuur

»

BTM T510 Padunit met transportband

»

BTM T512 Padunit onder de grond

»

BTM T514 Padunit boven de grond

»

BTM T522 Padunit dubbele uitvoering

»

BTM T7100 Verwerkingsmachine alstroemeria 's

 
     
     
 

Deze machine is speciaal gemaakt voor het transporteren en verwerken op het pad van snijbloemen als o.a. chrysanten, santinia's, lelies en matricatia's. De T124 is zowel bij middenpaden als bij gevelpaden toepasbaar en is standaard uitgerust voor direct en indirect bossen, zowel aan de linker als rechter zijde. De machine combineert een hoge productiecapaciteit met flexibiliteit voor wat betreft te verwerken bloemsoorten. Deze PLC gestuurde machine geeft een hoge capaciteit; van wel meer dan 3.000 bossen per uur.

 


Werking
Een aanvoerband wordt met behulp van speciale haken in de te oogsten kap opgehangen, aan de monorail verwarmingsbuizen. U oogst de bloemen in bossen, deze bossen worden automatisch via de aanvoerband naar de verwerkingsmachine op het pad getransporteerd. Hier eenmaal aangekomen worden de bossen achtereenvolgens zijdelings weggeschept door het stille en snelle schepsysteem, afgekort door een knipunit, ontbladert en gebonden met elastiek. De uit de machine komende bossen en zijn klaar om ingepakt te worden.

Uitrolsysteem
Het 3-fasen frequentiegeregelde uitrolsysteem garandeert een minimale in- en uitlooptijd. Kasdiepten van 100m en meer vormen geen obstakel. De lichtgewicht kunststof aanvoerband wordt voor ieder bedrijf op maat gemaakt en is voor de eventueel kortere gedeelten van de kas gemakkelijk op lengte aan te passen

Lift
De machine is standaard voorbereid om een elektrische lift te installeren. Deze lift is nodig om de uitloopwagen, die de band boven het bloembed moet uittrekken, zonder moeite op te hangen in kassen waarin de monorail hoog hangt.

Verstelbaar
De machine is in hoogte verstelbaar en kan zijdelings bewogen worden door middel van de zwenkwielen. Handig is het optioneel verkrijgbare elektrisch aangedreven onderstel. Hiermee kan de machine met een druk op de knop verplaatst worden.

Afkorten
De bossen worden nadat de in de machine aangekomen zijn afgekort middels een frequentiegeregeld knipmes. Het mes is dubbelwerkend; het knipt en snijdt tegelijkertijd. Het bovenmes is gekarteld om de bos maximaal vast te houden tijdens het afkorten. De bos wordt afgekort voordat hij stil ligt. Voordeel hiervan is een maximale boslengte nauwkeurigheid. Dit komt doordat lange stelen, al dan niet met kluit, geen storende factor meer zijn op het moment dat de bos stil komt te liggen;

Ontbladeren
De ontbladerunit is standaard voorzien van twee assen met twee borstels per as. Uitbreiding is mogelijk met twee assen met tot maximaal vier assen met twee borstels per as. De doorvoeropening is geheel verstelbaar, evenals de borsteldiameter met korte of lange pennen. De unit wordt aangedreven door snaren die, indien nodig, gemakkelijk te vervangen zijn.

Binden
De binders worden geplaatst in een vaste bak in het frame en zijn eenvoudig toegankelijk en verstelbaar. De bak voor de binders wordt op maat gemaakt voor het type binder dat erin komt van Cyklop, ARC of Bercomex. De binders worden aangesloten op 220 volt stopcontacten.

Buffering
Nadat de bossen verwerkt en gebonden zijn, kunnen ze gehoest worden. Het uitloopgedeelte van de machine fungeert dan ook als buffer met hoezensteunen en is standaard geschikt voor twee hoesmachines. Bovendien kan deze verlengd worden met een derde hoesmachine. Om te voorkomen dat er bossen op de grond vallen wordt er een verend doek meegeleverd wat u achter het buffergedeelte van de machine kunt plaatsen. Optioneel kunt u ervoor kiezen om een separate band achter de machine te plaatsen die fungeert als een buffer.

Afval verwerking
De inbouw van een geluidsarme afvalsnijder in de T124 betekent, dat de grond onder de machine schoongehouden wordt. Het afval (kluiten, steel, bladresten) wordt door de afvalsnijder gereduceerd tot ongeveer een derde van het oorspronkelijke volume. Samen met de vaste vuilafvoerband die het vuil in bijvoorbeeld een container deponeert, is de machine nagenoeg morsvrij.

Bedieningspaneel
Het bedieningspaneel van de machine is overzichtelijk en bevat onder anderen de bediening van de traploze boslengteverstelling. Optioneel kan de lengteafstelling middels een display geregeld worden.

Voordelen
De T124 heeft ten opzichte van het traditionele bossen vele voordelen. Het verlicht niet alleen de arbeid, het bespaart ook arbeidskrachten. Daarnaast ontstaan er kwalitatief hoogwaardigere bossen doordat het verwerken automatisch geschiedt. De T124 is beschikbaar voor verwerking van diverse bloemsoorten en heeft een hoge capaciteit van meer dan 3000 bossen per uur. Daarnaast zijn kassen met een diepte van meer dan 100meter geen probleem.

 
     
     
 
 
 

NL UK

BTM Glasshouse Logistics | Standerdmolen 7 | 5571RN Bergeijk | T +31(0) 497 555 226 | E

BTM is onderdeel van: b&b Group