Download Flash player

 

BTM T4100 Uniflor

BTM T4100 Uniflor

     
   
     
 

»

»

BTM T 5000 groente en/of kruiden verwerkingslijn

»

Bosmachines algemeen

»

BTM T1100 en T2100 Millennia II

»

BTM T3100 Combiflor

»

BTM T4100 Uniflor

 
     
     
 

De BTM T4100 Uniflor is een geavanceerde robuuste bloemenverwerkingslijn, die naast een aanzienlijke arbeidsbesparing, garant staat voor een hoge kwaliteit en een optimale uniformiteit van uw product. Bij de ontwikkeling van de T4100 is bijzondere aandacht besteed aan de productvriendelijkheid van het transportsysteem. Dankzij de universele uitvoering kan de T4100 Uniflor worden toegepast bij vrijwel alle bloementeelten. De Uniflor kan bovendien eenvoudig worden aangepast aan uw specifieke bedrijfsomstandigheden doordat de machine is opgebouwd uit verschillende functionele modules.

Boshouderband
De kunststof aanvoerband is voorzien van flexibele boshouders ter ondersteuning van de bloemtakken. Om de bossen tijdens de verwerking netjes op hun plek te houden, is de verwerkingskast voorzien van een aandruk/schuimband die de bossen aandrukt in de dakjes.

Frame modules
Een standaard machine heeft een bandbreedte van 60 of 90 of 120 cm en een lengte van 7m (exclusief bufferband) en bestaat uit twee oplegplaatsen met vervolgens een verwerkingskast met ontblader- en afkortunit, één of twee binders en daarachter een verend opvangdoek en/of een bufferband.

Het opleggedeelte van deze machine kan verlengd worden met framemodules van 1,5 of 3 meter, zodat er meerdere mensen aan de machine kunnen werken. Optioneel kan ervoor gekozen worden de machine na de verwerkingskast te verlengen om een inhoesgedeelte te creëren met op het einde een extra binder, zodat over de hoes gebonden kan worden.

Eénmansbediening
Het is mogelijk de machine uit te laten voeren met "eenmansbediening". De machine kan op deze manier door slechts één persoon kan worden bediend. Een "elektronisch oog" dat aan het begin van de lijn kan worden gemonteerd, signaleert elke nieuwe bos die op de aanvoerband wordt gelegd, waarna de band telkens automatisch een stap opschuift.

Computergestuurd
De T4100 wordt standaard met een PLC uitgerust. De volledig computergestuurde machine is daardoor in staat , ongeacht de ingestelde snelheid, een optimale afstemming te realiseren met de binder en overige componenten.

Display
Indien de machine is uitgerust met een display, staat een menugestuurd programma ter beschikking. In het menu bestaat de keuze uit 25 verschillende producten, met de volgende mogelijkheden per product:
• Telling van geproduceerde of te produceren aantallen bossen
• Tijdregistratie van ingestelde bloemsoorten
• Ontbladerunit; snelheid, aan/uit
• Diverse timers voor fijncorrectie van knipeenheid, binders en bufferbandsturing
• Bufferbandfuncties zoals extra stap na een aantal bossen

Uitbreiding
Doordat de T4100 Uniflor is opgebouwd is als een modulair bouwsysteem is het mogelijk meerdere elementen aan elkaar te koppelen, zoals eerder genoemd: een basismodule van 3m en verlengstukken van 1,5 en 3m. Op deze wijze kan ook in een later stadium de verwerkingslijn worden uitgebouwd.

Voordelen
De T4100 heeft ten opzichte van het traditionele bossen vele voordelen. Het verlicht niet alleen de arbeid, het bespaart ook arbeidskrachten. Daarnaast ontstaan er kwalitatief hoogwaardigere bossen doordat het verwerken automatisch geschiedt. De T4100 is universeel en dus geschikt voor vrijwel alle bloemsoorten. Bovendien is de machine robuust, geluids- en trillingsarm en servicevriendelijk.

 Folder T4100 Uniflor

 
     
     
 
 
 

NL UK

BTM Glasshouse Logistics | Standerdmolen 7 | 5571RN Bergeijk | T +31(0) 497 555 226 | E

BTM is onderdeel van: b&b Group