Download Flash player

 

Bosmachines algemeen

Bosmachines algemeen

     
   
     
 

»

»

BTM T 5000 groente en/of kruiden verwerkingslijn

»

Bosmachines algemeen

»

BTM T1100 en T2100 Millennia II

»

BTM T3100 Combiflor

»

BTM T4100 Uniflor

 
     
     
 

Bosmachines worden ook wel universele verwerkingslijnen genoemd. Universeel wil zeggen dat op deze bosmachines verschillende bloemsoorten verwerkt kunnen worden, zoals chrysanten, rozen, lelies, alstroemeria’s, fresia's, enzovoorts.

De bewerkingen die een verwerkingslijn kan uit voeren zijn afkorten, ontbladeren en bundelen middels een elastiekbinder.

De verwerkingslijnen worden in verschillende uitvoeringen en diverse niveaus van complexiteit gebouwd.
Voor de machines T1100, T2100, T 2200, T3100 en T4100 gelden de volgende standaard modules en opties.

Kast module
De machine is standaard voorzien van een verwerkingskast, die is voorbereid voor een afkort- en een ontbladermodule. Beiden zijn onafhankelijk van elkaar af te stellen. Aan de aanvoerzijde van de kast is een inlooptrechter geplaatst.

Om de bossen tijdens de verwerking netjes op hun plek te houden, is de verwerkingskast voorzien van een aandrukband van schuim, die de bossen aandrukt in de dakjes, zonder ze te beschadigen.

U kunt ervoor kiezen om de verwerkingskast korter uit te voeren, met alleen een afkortunit. Dit is van belang bij gewassen die niet ontbladert hoeven te worden, zoals rozen.

Afkorten
Afkorten kan met behulp van een cirkelmes 1.5 KW, voorzien van een rem en een snijblad van rond 300 mm met scherpe vertanding. Optioneel zijn andere zaagbladen beschikbaar voor bijvoorbeeld houtachtige gewassen. Een andere optie is een knipunit. De knipunit is geluidsarm en werkt alleen wanneer een bos zich aanbiedt.

Ontbladeren
De ontbladerunit is standaard voorzien van twee assen met drie borstels. Uitbreiding is mogelijk met twee extra assen met drie borstels tot maximaal in totaal vier assen met drie borstels per as. De doorvoeropening is geheel verstelbaar, evenals de borsteldiameter met korte of lange pennen. De unit wordt aangedreven door snaren die, indien nodig, gemakkelijk te vervangen zijn.

Binden
De binders worden geplaatst in een vaste bak in het frame en zijn eenvoudig toegankelijk en verstelbaar. De bak voor de binders wordt op maat gemaakt voor het type binder dat erin komt van Cyklop, ARC of Bercomex. De binders worden aangesloten op 220 volt stopcontacten.

Buffering
Er bestaat de optie om een band achter de machine te plaatsen die fungeert als een buffer. De band is uitvoerbaar met een elektronisch oog die ervoor zorgt dat de bossen niet op de grond vallen, maar de machine even stopt zodat u de bossen op de band weg kunt nemen en in een fust kunt plaatsen. Het is ook mogelijk om een verend doek achter de bufferband te plaatsen zodat de bossen daarin opgevangen worden.

Vuilafvoer
Voor het afvoeren van afgesneden plantresten is het mogelijk om een vuilelevator aan de machine te koppelen. Dit is een soort lift die de plantresten afvoer in een daarvoor bestemde container.

Voordelen
Deze serie machines heeft ten opzichte van het traditionele bossen vele voordelen. Het verlicht niet alleen de arbeid, het bespaart ook arbeidskrachten. Daarnaast ontstaan er kwalitatief hoogwaardigere bossen doordat het verwerken automatisch geschiedt.

 
     
     
 
 
 

NL UK

BTM Glasshouse Logistics | Standerdmolen 7 | 5571RN Bergeijk | T +31(0) 497 555 226 | E

BTM is onderdeel van: b&b Group